Aankondiging GK4 en BEKC 2016 race 3 Genk

13 april 2016

Over twee weken, in het weekeinde van 23 en 24 april, gaan we voor de derde race GK4 Kart Series (GK4) naar een van de mooiste banen ter wereld, het Belgische Karting Genk.

We gaan weer voor sportieve en spannende wedstrijden, zoals we de eerste twee wedstrijden in Genk en Mariembourg ook hebben beleefd. Met mooie moderne klassen is het goed toeven in de GK4. We hebben er zin in en zien er naar uit u allen weer te treffen.

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om een enkele wedstrijd GK4 mee te rijden, bijvoorbeeld Genk, om sfeer te proeven. Voor iedere wedstrijd is het mogelijk om los in te schrijven. U bent van harte welkom!

Huurmotoren in GK4

Voor geïnteresseerde rijders, die nog niet aan de GK4 hebben deelgenomen, en niet over de motor voor de klasse van hun keuze beschikken, is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@gk4kartseries.com

Open klasse KZ2 in GK4

In de GK4 wordt miv de komende wedstrijd Genk de Klasse Open KZ2 ingevoerd. Dit seizoen zullen er vier wedstrijden worden aangewezen voor deelnemers met KZ2 motoren, waarbij het CIK KZ2 reglement (grotendeels) van toepassing is.  De vier KZ2 wedstrijden vormen een eigen kampioenschapsklassement. Alle KZ2 motormerken worden toegelaten.

AKTIE: de eerste wedstrijd, Genk 23-24 april, bieden we KZ2 rijders met ruim 75% korting op het inschrijfgeld voor de wedstrijd, de training en de verzekering aan voor € 50,00.

De wedstrijddatums

  • 23 – 24 april Genk (B)
  • 28 – 29 mei Hahn (D)
  • 10 – 11 september Emmen (NL)
  • 12 – 13 november Genk (B)

Splitsing 15 PK klassen

De 15 PK klasse met motormerken VT250 Mondial (VT4) en IAME X30 15 PK wordt gesplitst.
Dit houdt in dat er vanaf Genk wordt gereden in twee afzonderlijke klassen, met twee aparte wedstrijden op zondag en ieder hun eigen klassement.

Rollende starts

Invoering rollende start miv race 3 Genk 23-24 april voor alle klassen, met uitzondering van Honda Cadet, Schakel en Formula Honda 9 PK.

Twee schitterende Seizoensacties van Adinf BV Diemen en FrontidaFlex BV Deventer voor de uitersten; pechvogels en scoorders.

Pechvogel van de Dag

Adinf BV Diemen stelt maar liefst zeven Inschrijfbedragen voor wedstrijd en training - per wedstrijd met een waarde van € 175,00 – ter beschikking voor de Pechvogel van de Dag. 

De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Pechvogel van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd gratis kan deelnemen. Zodoende ben je ineens van pechvogel een beetje een geluksvogel geworden.

www.adinfbv.nl

Rijder van de Dag

FrontidaFlex BV Deventer stelt zeven Bandensets ter beschikking voor de Rijder van de Dag. 

De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Rijder van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd bij ons een set gratis banden voor zijn of haar klasse kan afhalen. 

www.frontidaflex.nl

Nog een reden om te kiezen voor de GK4, de organisatie waar maximaal gelijkwaardig en geloofwaardig wordt geracet.

Tijdschema’s

We hebben nieuwe tijdschema’s opgesteld, die u in staat stellen bij alle wedstrijden mooi op tijd huiswaarts te keren. De tijdschema’s kunt u hier downloaden.

Programma

Zaterdag: vanaf 09.00–15.10 uur vrije trainingen afsluitend met kwalificatie BEKC, van 16.00 – 17.00 uur de 1-uurs Formula Honda 9PK en van 17.00-19.00 uur de 2-uurs BEKC Endurance race.

Op de zaterdag huren we de baan af, zodat de baanploeg op de baan is en er alleen door aangemelde deelnemers GK4 en BEKC getraind wordt.

Zondag: vanaf 09.00–17.00 uur programma GK4 sprintraces.

Inschrijving, Technische Keuring, Transponders

De inschrijving vindt plaats op de zaterdag. Het is van belang dat u uw transponder meeneemt.
Voor nieuwe deelnemers: Neemt u aub het ingevulde Inschrijfformulier al mee van thuis. Dat scheelt u erg veel tijd.

Inschrijving

BEKC en Formula Honda 9 PK van 08.00 - 09.00 uur.
GK4 van 09.00 - 10.00 uur.
Voor degenen die op zaterdag nog niet aanwezig zijn hebben we een mogelijkheid op de zondag ingebouwd om 08.00 uur.

De Technische Keuring op zaterdag

Voor de BEKC en Formula Honda 9 PK van 11.45 -12.15 uur.
Voor de GK4 van 12.15–14.15 uur.

Banden

Banden worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4/BEKC dealer.  Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be.
Uitlevering zaterdag van 11.00–15.00 uur, zondag van 08.30–09.30 uur.

Kinderen in briefing

De rijdertjes Honda Cadet en IAME Mini-Parilla 60cc mogen niet alleen naar de briefing komen. Ze dienen te worden vergezeld door een ouder/begeleider.

Verblijf op terrein Genk

In Genk is een afzonderlijk terrein ingericht, waar caravans, campers etc. moeten worden geplaatst. Stroom is hier tegen betaling te verkrijgen. Auto’s mogen niet in het rennerskwartier worden geparkeerd, maar worden geplaatst op de daarvoor bestemde parking. Bij de ingang rennerskwartier kunt u informatie vragen betreffende plaatsing van uw tent. Er is geen stroomvoorziening in de paddock. Schuift u vooral op elkaar aan, laat geen ruimtes ivm de drukte in de paddock!

Neemt u na afloop ook uw afval mee en laat u het terrein aub netjes achter, zodat we samen met u niet met onvoorziene kosten worden geconfronteerd.

Geluidsnorm Genk

De geluidsnorm blijft een punt van aandacht. Zorgt u voor de juiste demping, de decibellen worden gemeten.