Aankondiging GK4 en BEKC 2016 race 2 Mariembourg

11 maart 2016

Volgende week, het weekeinde van 19 en 20 maart, is een bijzonder moment voor de GK4 Kart Series (GK4). We gaan dan voor het eerst in ons bestaan naar een van de mooiste kartcircuits ter wereld, Karting des Fagnes Mariembourg in België. We zijn er trots op u dit te kunnen bieden.
Het is dan ook niet vreemd dat er al weer meer deelnemers aan de start staan, met o.a. dat grote startveld in de Automaat Senior klasse, dat rond de dertig deelnemers zal tellen in een totaal van ongeveer 130 karts.

De tweede race in seizoen 2016 zal dan ook helemaal in het teken staan van de eerste meters van de GK4 rijders op dit magnifieke circuit, met een splinternieuw wegdek “als een biljartlaken” en dito horeca.

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om een enkele wedstrijd GK4 mee te rijden, bijvoorbeeld nu in Mariembourg, om sfeer te proeven. Natuurlijk kan dat. Voor iedere wedstrijd is het mogelijk om los in te schrijven. U bent meer dan welkom!

Huurmotoren in GK4

Voor geïnteresseerde rijders, die nog niet aan de GK4 hebben deelgenomen, en niet over de motor voor de klasse van hun keuze beschikken, is er de mogelijkheid om motoren tegen een zeer strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via onze contactpagina.

Close racing in de GK4 Kart Series

Twee schitterende nieuwe Seizoensacties van Adinf BV Diemen en FrontidaFlex BV Deventer. Twee acties voor de uitersten; pechvogels en scoorders.

1. De Pechvogel van de Dag;
Adinf BV Diemen stelt maar liefst zeven Inschrijfbedragen voor wedstrijd en training - per wedstrijd met een waarde van € 175,00 – ter beschikking voor de Pechvogel van de Dag.
De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Pechvogel van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd gratis kan deelnemen. Zodoende ben je ineens van pechvogel een beetje een geluksvogel geworden.

Adviesbureau Ondergrondse Infrastructuur: www.adinfbv.nl

2. De Rijder van de Dag;
FrontidaFlex BV Deventer stelt daar bovenop zeven Bandensets ter beschikking voor de Rijder van de Dag.
De eerste zeven wedstrijden kiest de organisatie de Rijder van de Dag, waarna deze de direct erop volgende wedstrijd bij ons een set gratis banden voor zijn of haar klasse kan afhalen.

Dienstverlener gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren in de zorg: www.frontidaflex.nl

Tijdschema’s  en Kwalificatie

We hebben nieuwe tijdschema’s opgesteld, die u in staat stellen bij alle wedstrijden mooi op tijd huiswaarts te keren, zo ook voor Mariembourg. De tijdschema’s staan als download op de site.

Let op: de kwalificaties vinden plaats op de zaterdag van 14.00-15.40 uur. (muv Formula Honda 9PK. Kwalificatie zoals gewoonlijk in race-uur).

Programma

Zaterdag: vanaf 09.00–14.00 uur vrije trainingen; afsluitend met kwalificaties van 14.00 – 15.40 uur; vervolgens van 16.00-17.00 uur de 1-uursrace Formula Honda 9PK en van 17.00-19.00 uur de 2-uurs BEKC Endurance race.

Zondag: vanaf 09.00–16.15 uur programma GK4 sprintraces.

Op de zaterdag huren we de baan af, zodat de baanploeg op de baan is en er alleen door aangemelde deelnemers GK4 en BEKC getraind wordt.

Inschrijving, Technische Keuring, Transponders

De inschrijving vindt plaats op de zaterdag. De werkwijze is aangepast. U meldt zich aan bij de “Inschrijfstraat”, te beginnen bij Jean-Pierre voor de transponder, vervolgens via Ben en Jan voor de inschrijving. Het is van belang dat u uw transponder meeneemt. 
Nieuwe deelnemers: neemt u aub het ingevulde Inschrijfformulier al mee van thuis. Dat scheelt erg veel tijd.

BEKC en Formula Honda 9 PK van 08.00 - 09.00 uur.
GK4 van 09.00 - 10.00 uur.
Voor degenen die op zaterdag nog niet aanwezig zijn hebben we een mogelijkheid op de zondag ingebouwd om 08.00 uur.

De technische keuring vindt op zaterdag plaats voor de BEKC en Formula Honda 9 PK van 12.00-13.00 uur, voor de GK4 van 13.00–14.15 uur.

Banden

Banden worden uitsluitend op bestelling geleverd. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw GK4/BEKC dealer. Het centrale bestelpunt: gk4tyres@outlook.be.
Uitlevering zaterdag van 11.00–15.00 uur, zondag van 08.30–09.30 uur.

Kinderen in briefing

De rijdertjes Honda Cadet en IAME Mini-Parilla mogen niet alleen naar de briefing komen. Ze dienen te worden vergezeld door een ouder/begeleider.

Paddock, stroom, camping

Er wordt op de Camping in stroom voorzien tegen een bedrag van € 15,00 per dag.
De paddock en camping zijn als in Genk verdeeld. Er mag niet in de paddock worden overnacht.
Bij aankomst op het circuit is het noodzakelijk om de paddock verantwoordelijke te contacteren voordat u de tenten opbouwt. Er mogen geen caravans of mobilhomes in de paddock. Deze moeten op de camping worden geplaatst.  
Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden.  
Dit om de goede werking in de paddock niet te verstoren. 
Schuift u vooral op elkaar aan, laat geen ruimtes ivm de drukte in de paddock!

Neemt u na afloop ook uw afval mee en laat u het terrein aub netjes achter, zodat we samen met u niet met onvoorziene kosten worden geconfronteerd.

Geluidsnorm Mariembourg

De geluidsnorm blijft een punt van aandacht. Zorgt u voor de juiste demping, de decibellen worden gemeten.

GK4 Mini KIDs Club gratis rijden op de zondag

Alle ouders en hun kleintjes vanaf 5 jaar worden weer van harte uitgenodigd om tijdens de eerste pauze op de zondag gratis hun rondjes te maken.

Tijdschema's